Tiina Männapsoo “Lemmiklooma teine elu”

Illustraator: Mariana L. L. Hirv

“Mis saab meie kallitest lemmikloomadest, kui nad ühel kurval päeval meie juurest lahkuma peavad? Kuhu nad lähevad? Kas nad mäletavad meid? Kas me kohtume kunagi uuesti? Kui sügav saab olla side inimese ja looma vahel? Lugu elust ja surmast, sõprusest ja armastusest. Ennekõike armastusest.” Nii kõlab raamatu autori Tiina Männapsoo lühitutvustus.

Tegemist on autori esimese raamatuga, mis on küll lastele kirjutatud, aga köidab ka vanemate lugejate tähelepanu. Raamatus käsitletakse loomade elu pärast meie maailmast lahkumist. Iga peatükk on väga osavalt ja peenetundeliselt kirja pandud, peites endas sügavaid mõtteid.

“Puude vahel hõljus tillukesi helkivaid ebemeid. “Nagu oleks päikese kilde õhku visatud,” mõtles Hallsaba ja astus ühele maha liuelnud helendusele peale. Tükike oli soe ja tegi käpale natuke kõdi. “Tähetolm,” sõnas Emmi Hallsaba käpa alt paistvale kumale viidates. “See tekib oma lemmikloomi igatsevate inimeste ilusatest mälestustest, kui nad meid armastusega meenutavad.”

Teose peategelased on hunt nimega Hallsaba ja rebane Sonja. Mõlemad satuvad teisele poole vikerkaart ootamatute sündmuste tagajärjel, mis paneb neid igatsema oma endist elu ja peremehi. Kahjuks ei saa enam tagasi minna ega minevikku muuta. Hallsaba ja Sonja tutvuvad teiste lemmikloomadega ning mõistavad, et leidub teisigi, kes soovivad naasta. Nad avastavad, et see on võimalik, kuid ainult teatud tingimustel.

See raamat jutustab südamliku loo inimese ja lemmiklooma vahelistest suhetest, mida isegi surm ei suuda murda.

***
Mytho, 2017

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Birgit Kirsipuu
Sääse raamatukogu

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga