Jessica Townsend „Vundersepp: Morrigan Crow’ kutsumus“

Illustraator: Beatriz Castro

„Vundersepp: Morrigan Crow kutsumus“ on sama seiklusrikas kui esimene osa „Nevermoor“, kus peategelane Morrigan sattus Nevermoori-nimelisse võlumaailma ning pidi pääsema surmava needuse käest. Jätkuraamatus ei ole tüdruk probleemidest sugugi prii, vaid peab silmitsi seisma oma hirmuäratava andega. Sellest on kohkunud ka Vunderlaste Seltsi liikmed ja õpetajad, viimased püüavad Morrigani võimeid koguni alla suruda.

Välja ilmub taas Ezra Squall, Morrigani kuri eelkäija, kes püüab tüdrukut halvale teele meelitada. Nagu kiuste, veab tüdruk vastutahtsi oma sõpru ja klassikaaslasi alt, mis ainult süvendab tema eraklikkust ja huvi tumedate jõudude vastu. Kas Morrigan suudab üle saada pettumusest, et koolis teda ei hinnata ning vastu panna ahvatlusele kasutada oma senitundmata, kuid ohtlikku väge?

Ühtlasi tuleb tal koolis rinda pista õpetajatega, kes suhtuvad temasse eelarvamusega ning taunivad oma õpetustes Vunderseppasid. Kas Morriganil õnnestub õpetajatele selgeks teha, et nende senised arusaamad on valed?

Raamatus on hulganisti põnevust ja seiklusi, kuid ka õudustäratavaid stseene. Morrigani dilemma hea ja kurja vahel paneb kaasa elama ning vahel toob lausa – tõlkija vahvat sõnakasutust tarvitades – külmazudinad seljale.

***
Eesti Raamat, 2019

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Siret Remma
Männi raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga