Jørn Lier Horst „Salamandri mõistatus“

Jørn Lier Horst on endine kriminaalpolitseinik ja Norra tunnustatud krimikirjanik. „Salamandri mõistatus“ on esimene raamat, mille ta on kirjutanud lastele ja ühtlasi esimene „CLUE“-sarja raamat.

Cecilia elab koos isaga pansionaadis Pärl, mille omanik Cecilia isa on. Cecilia ema on aasta tagasi uppunud.

Ühel päeval juhtub Ceciliaga kaks ootamatut asja. Esiteks leiab ta rannalt surnud mehe. Mees lamab kõhuli, pea liivas. Tema varrukast paistval käsivarrel on näha tätoveering – salamander. Teiseks kohtub Cecilia sealsamas hukkunud mehe juures ühe talle tundmatu poisiga. See on Leo, ta on pansionaadi uue juhataja poeg.

Mehe surm liigitatakse esmapilgul õnnetusjuhtumiks, kuid Cecilia nägi enne paljude inimeste sündmuskohale jõudmist midagi, mis teda selles kuidagi ei veena. Tema arvamust kinnitavad Leo tehtud fotod sündmuskohalt.

Kolm sõpra – Cecilia, Leo ja Une (ja muidugi kaasatakse ka Une koer Egon) – asuvad asja omapead uurima. See on keeruline: tuleb võtta mitmeid riske, rikkuda mitmeid reegleid, otsustada oma teguviisi õigsuse üle, olla julge, nutikas ja leidlik. Lugu võtab päris ohtlikke pöördeid ja sageli ei ole kõik nii, nagu pealtnäha paistab…

Sarja nimi – CLUE – tähendab inglise keeles juhtlõnga või vihjet, kuid moodustub ka peategelaste eesnimede esitähtedest.

Raamatu lõpus on juba ka väike osa sarja teisest osast – on, mida põnevusega oodata!

***
Varrak, 2019
Tõlkinud: Eha Vain

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Sille Ross
Pääsküla raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga