Courtney Summers „Sadie“

Courtney Summersi „Sadie“ viib lugeja PodCastide ehk taskuhäälingute maailma. Üle maailma on hetkel väga populaarsed True Crime teemalised PodCastid ning selleski raamatus on vastav liin sees. Üheks raamatu läbivaks teemaks on PodCast, mis keskendub kaotsi läinud tüdrukutele. Sealjuures just Sadiele, kes kadus pärast oma õe surma. Paralleelselt saab lugeja jälgida lugu ka läbi Sadie enda silmade, alustades lapsepõlvest.

Käesolev raamat ei ole kerge teos. C. Summers sukeldub noorte probleemide sügavustesse, käsitledes narkootikume, alkoholismi, vägistamist, füüsilist vägivalda ja ka surma. Seda kõike väga ehedalt, näidates samaaegselt nii maailma koledust kui ilu. Loo sündmused on edasi antud tempokalt ja põnevalt – raamatut on raske käest panna, sest lakkamatult tunned vajadus teada saada, mis juhtub järgmisel leheküljel. Ei ole paremat asja kui raamat, mida on üheaegselt mõnus ja ladus lugeda tänu heale kirjutamislaadile ning samal ajal harib see lugejat erinevate oluliste teemade suhtes.

***
Ilmunud: Rahva Raamat, 2019
Tõlkija: Eve Laur

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Leia raamat OverDrive´ist.Mirjam Kaun
Tallinna Keskraamatukogu eesti keelse kirjanduse osakonna laste- ja noorteteeninduse raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga