Ilmar Tomusk „Väike Vunts“

Illustreerinud: Catherine Zarip

Väikesel kiisul on kõht väga tühi. Ja külm on tal ka. Isegi nurrumine ei tule välja… Katsu sa seda teha, kui kõht on tühi ja nii külm on. Kuhugi on kadunud jalad, kes ta tühja söögikausi juurde tulid ja selle jälle piima täis panid, või siis läksid jalad vahel jahedaks läinud ahju juurde ja ahju said uued puud, mis põlesid ja sooja andsid. Ja soojad käed, mis ta sülle võtsid ja teda silitasid – kus nad küll on?

Väike kiisu on näinud, et jalad lähevad vahel õue. Kas ta peaks sealt otsima? Uks on küll kinni, kuid ukse allservas on väike ava, millest ta kenasti läbi mahub. Ja nii lähebki väike kiisu õue. Ta ei tea, et tema eest hoolitsenud jalgade ja soojade käte omanik on vanaks jäänud ning lapsed ta enda juurde viinud ilma tillukest kiisut märkamata.

Keda kiisu õues kohtab, mis seal kõik juhtub ning kuidas ta endale nimeks Väike Vunts saab, saad juba ise edasi lugeda sellest armsast raamatust.

***
Ilmunud: Tammerraamat, 2019


Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Sille Ross
Pääsküla raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga