Diego Arboleda „Elio: üks animatograafiline lugu“

Kui muidu lokkab lastekirjanduse riiulitel Eesti autorite kõrval põhjamaade ning inglise keelt kõnelevate maade kirjandus, siis seekordse loo toob Diego Arboleda meieni Hispaaniast. Raamat sukeldub 19. sajandi ühte väga põnevasse perioodi. Nimelt on Arboleda pühendanud raamatu ajale, mil maailmas sai alguse filmikunsti areng ning hakati näitama esimesi „liikuvaid pilte“.

Raamatu peategelane Elio on kurva saatusega poiss. Tema elupäevad mööduvad kohutava režiimiga lastekodus, kus kasvandikke kasutatakse hoopis tööjõuna. Tema õnneks saabusid ühel päeval toredad inimesed, kes otsustasid ta lapsendada. Tema uus isa on optometrist, kelle töö on uurida inimeste silmi ja nägemist. Tema salajane hobi on aga koguda kõikvõimalikke optilisi leiutisi. Kui veel naabriks on terve tsirkus, siis on lausa võimatu elada igavat elu. Ja seiklustest juba puudu ei tule, kui tuleb päästa kõige esimene filmi näitamise seanss Hispaanias!

See on väga lustakas, kummalisi juhtumisi täis lugu õige kirjudest ja mitmekülgsetest tegelastest. Autor on leidnud põneva viisi, kuidas tutvustada killukest ajaloost ja samal ajal jääda ilukirjanduse pärusmaadele.

***
Ilmunud: Toledo, 2019
Illustreerinud: Raúl Sagospe
Tõlkinud: Ehte Puhang

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Mirjam Kaun
Tallinna Keskraamatukogu eesti keelse kirjanduse osakonna laste- ja noorteteeninduse raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga