Jørn Lier Horst, Hans Jørgen Sandnes “Operatsioon Kõuepilv”

Tiril ja Oliver on kaks taibukat last, kes elavad Elvestadi linnas Norras. Tiril on hakkajast sporditüdruk, kes oskab hästi arvutit kasutada. Oliver on väga tähelepanelik mõttehiiglasest toiduarmastaja. 

Ühel ilusal suvepäeval tõdeb Tiril, et nad on Oliveriga mõlemad töötud detektiivid. Oliver nõustub temaga ning koos avastavad nad ajalehest, et naaberlinna kommivabrikust on varastatud kaubik. 

Pikk arutelu ja värske õhk teevad oma töö ning peagi on Oliveril kõht tühi. Lapsed otsustavad linna pagaritöökotta minna, et nälga leevendada. Vahetult enne pagar Monseni maja paneb Oliver tähele, et saia- ja leivakuklite magusat lõhna pole tunda ning maja ees on politseiauto. Monsen on Elvestadi parim pagar ning ta on üpris tuntud oma küpsetiste poolest. Oliver ja Tiril saavad pagari käest teada, et tema töökojas on toimunud vargus. Varastatud on 370 kg pärmi. Sarnaselt politseinikule märkavad lapsed, et tõenäoliselt on kasutatud sõrgkangi sisse murdmiseks. Seetõttu asitõenditest ja võimetest lähtudes, otsustavad kaks detektiivi üheskoos lahendada selle juhtumi. Neile on abiks jäljekoer Otto, kelle suurepärane haistmismeel nuhib kõige varjatumad saladusedki välja. 

***
Ilmunud: Varrak, 2018
Illustreerinud: Hans Jørgen Sandnes
Tõlkinud: Laura Pihlak


Leia raamat e-kataloogist ESTER.Birgit Kirsipuu
Sääse haruraamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga