Jay Ingram “Seletav teadus: Vastused küsimustele teaduse müütide, müsteeriumide ja imelugude kohta”

raamatukaas

Autor, kanadalane Jay Ingram on hariduselt mikrobioloog, kuid tema tähelepanu köidab ka kõik muu, mis on veider, iseäralik või hoopiski igapäevane. Ta on aastaid väsimatult tegelenud teaduse populariseerimisega ning pälvinud selle tegevuse eest mitmeid auhindu.

Raamatus käsitletakse erinevaid valdkondi, nagu näiteks loomad, inimese keha, söök. Igas teemablokis esitatakse küsimusi, mille üle lapsed võivad juurelda. Küsimusi võib tekkida ju igal hetkel nii isäralike kui täiesti igapäevaste nähtuste kohta. Näiteks on rohutirtsul kõrvad kõhu peal või miks me sääsetorkeid eales kohe algul tähele ei pane. Igale küsimusele antakse põhjalikud mitmeleheküljelised vastused. Tekstis on eraldi ära märgitud erilist tähelepanu väärivad lõigud, mis kas kummutavad või kinnitavad üldlevinud arvamusi (vastavalt teadusulme või teadusfakt) või esitavad huvipakkuvat infot (“Kas teadsid?”). J. Ingrami raamat võimaldab uudishimulikul õpilasel maailma kohta vastuseid otsida. Oma põhjalikkuselt sobib see pigem põhikooli vanusele.

***
Ilmunud: Rahva Raamat, 2019

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Henrik Nurste
Pelguranna raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga