Liis Auväärt „Kolmteist vahvat kollijuttu“

raamatukaas

Need kolmteist vahvat kollijutud on küll soojalt soovitatav lugemine kõigile lastele, kes elavad kollide hirmus. Selles raamatus leiduvate juttude varal saab kiirelt selgeks, et kolle ei olegi vaja karta. On nad ju samasugused toredad ja rõõmsad tegelased nagu iga inimlapski. Samuti jätkub neil palju toimetamist oma hobide, lemmikloomade ja töökohustustega (see tähendab muidugi kollitamisega).

Liis Auväärti kollijutud on eriti vahva lugemine ka selle poolest, et autoril on annet ja lusti sõnamängudeks. Lugemise käigus saavad selgeks mõnedki uued sõnad –  ikka need, mille sisse on peitu pugenud „koll“. Selgeks saab ka mõni nipiga asi – kas muna on kollane või valge ja kas lind saab sõita jänest? Iga lugu lõpeb tarkuseteraga, mis kulub ära nii kolli- kui inimlastele.

Ilmselgelt on nautinud kollide joonistamist samaväärselt lugude autoriga ka raamatu illustraator Hillar Mets. Tema joonistatud kollikesed on ütlemata rõõmsad ja värvilised!

Iga kollgi teab, et lugeda on vahva ja lugedes saab targaks!

***
Ilmunud: Hea Lugu, 2019
Illustreerinud: Hillar Mets


Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Jana Orion
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga