Tiit Kändler “Päikesest näeb kaugemale”

raamatukaas

Raamat käsitleb erinevaid teaduse valdkondi ja seletab eri teemad lihtsas keeles lahti. Näiteks kuidas toimivad erinevad füüsikalised jõud maailmas. Kuidas loomad ja olendid käituvad ning missugused ülesanded neil on, millised on protsessid looduses. Kuidas liigub valgus, miks on vaja õhku, jne. Teemad sisaldavad ka lugusid, mis aitavad teadust elulises vormis paremini mõista. Või mõista inimesi endid – näiteks kas tead, kes on sigainimesed ja kanainimesed? Mis on kõige kaugem asi, mida me näeme? Vastus on üllatav ja geniaalselt lihtne. Vaimukate võrdluste ja nutikate tähelepanekutega ärgitab autor noori lugejaid ise maailma ja selle nähtuste üle edasi mõtisklema. 

Raamatu autor Tiit Kändler on füüsik ning tegutsenud pikka aega teadusajakirjanikuna. Tema sulest on ilmunud mitu teadusraamatut ka lastele.


***
Ilmunud: Ajakirjade Kirjastus, 2009
Illustreerinud: Eerik Kändler

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Henrik Nurste
Pelguranna raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga