Jørn Lier Horst “Operatsioon nartsiss”

raamatukaas

Nutikatel isehakanud detektiividel Oliver ja Tirilil on käsil järjekordne põnev juhtum. Eelmistegi Elvestadi linnas aset leidnud varguste lahendamisele aitasid lapsed kaasa oma taibu ning julgusega. Sellel korral hakkavad nad talvisel ajal uurima, kes on tõeline röövel.

Elvestadi linnas on varastatud kuulus maal nimega “Nartsiss”, mis kuulub kohalikule rikkale ärimehele. Politsei sai küll varga kätte, kuid mitte hinnalist maali, mis on senimaani leidmata. 

Tiril ja Oliver koguvad informatsiooni ajalehtedest ja politseinike käest. Nad saavad teada, et varas oli riietunud kollasesse kukeharjaga kostüümi. Selle tõttu hakati teda nimetama Röövelkukeks. Varga omapärane kostüüm leiti hiljem tema maja esisest prügikastist. 

Tiril ning Oliver kahtlustavad, et maal on kuhugi ära peidetud ning üritavad politseinikega läbi rääkida asitõendite asjus. Paraku tulemusteta, sest täiskasvanud ei taha lapsi kuulata. 

Vihjete leidmiseks otsustavad noored uurijad minna arreteerimise sündmuspaika. Seal nad kuigi kaua olla ei saa, sest röövli naaber hakkab neid pudelitega loopima. Küll aga saavad Tiril ja Oliver teada röövli nime ning leiavad juhtumisi lumme mattunud võtme. Kust see sinna sai ja kelle oma see on? Kas Detektiivibüroo nr 2 kontori Tiril ja Oliver lahendavad kadunud maali mõistatuse? Teada saamiseks loe “Operatsioon nartsissi”.

Detektiivibüroo nr 2 sarjas on ilmunud veel seiklusrikkaid lugusid „Operatsioon Kõuepilv“, „Operatsioon Päikeseloojang“, „Operatsioon Varjumees“…

***
Ilmunud: Varrak, 2019
Illustreerinud: Hans Jørgen Sandnes
Tõlkinud: Laura Pihlak

Leia raamat e-kataloogist ESTER.



Birgit Kirsipuu
Sääse raamatukogu

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga