Kristina Ohlsson „Hester Hilli mõistatus“

raamatukaas

Meg ja Frank istuvad rongis ja sõidavad vastu suvevaheajale, mis ei tõota midagi head. Nad peavad veetma mitu nädalat võõras kohas onude juures. Onu Eliot ja onu Carl on küll muhedad, aga lapsed ei ole neil varem külas käinud. Nad tahaksid veeta suve koos sõpradega ja minna laagrisse. Vanemad on aga otsustanud teisiti.

Meg ja Frank on niigi juba kurvad ja vihased. Nende vanemad kavatsevad lahutada. Omavahelisi suhteid klattides on neil juba mõnda aega jäänud laste jaoks üha vähem tähelepanu. Nii kahtlustavadki Meg ja Frank, et neid saadeti onude juurde lihtsalt jalust ära, et vanemad saaksid vahepeal omapäi kõik ära korraldada.

Svarthedi rongijaama jõudes algavad koheselt müstilised ja hirmutavadki sündmused. Meg näeb suletud jaamahoones liikumas ühte tüdrukut. Ometi ei tohiks seal sees kedagi olla. Metsajärve ääres kuuleb ta üht häält kedagi nimepidi hüüdmas. Onude maja näeb välja nagu vana mõis, osad ruumid ja koridorid on suletud ja sinna ei lubata lastel omapäi minna. Väidetavalt tühjalt pööningult kostab alatasa häirivalt salapäraseid helisid. Seal on ka üks vana lauaplaat, mis osutub hoopis salapäraseks sõnumite edastamise mänguks. Ilmselgelt peidab maja endas hulgi saladusi ja näib, et siin tegutsevad üleloomulikud jõud. Täiskasvanud on aga üpris tõrksad selgitusi andma. Tagatipuks ootab kohalikus raamatupoes Megi sõnum minevikust.

Kõige halva juures on ka midagi head: Meg ja Frank sõbrunevad Lilyga, onude majapidajanna lapselapsega. Koos hakkavad nad vana maja minevikusaladusi lahti harutama. Kas ja kuidas see neil õnnestub, selgub mõistagi raamatut lugedes.

***
Ilmunud: Tiritamm, 2019
Tõlkinud: Allar Sooneste


Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Jana Orion
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga