Karen M. McManus „Kaks suudavad saladust hoida, kui üks on surnud“

raamatukaas

Tüdruk, nimeks Ellery, kellele on kinnisideeks mõrvamüsteeriumid. Saatuse tahtel satub ta koos oma kaksikvennaga elama oma ema kodulinna vanaema juurde. Siiani pole tal muud peret olnud kui ema ja vend, vanaema on ta elu jooksul ainult paar korda näinud.

Poiss Malcolm, kes on elanud mõrva kahtlusaluseks olnud venna varjus. Viis aastat, mis on möödunud venna süüdistamisest, on ta proovinud elada võimalikult silmatorkamatult, kuniks kaob järgmine tüdruk.

Konservatiivne, „valge“, keskmisest rikkam ameerika väikelinn, kus kaovad ja surevad noored neiud.

Saladused, mis vajavad lahendamist.

Sellistest koostisosadest on kirjanik loonud noortele sobiliku põneviku, kus nagu tavaliselt noorteraamatutes, ei puudu ka peategelaste vahel tekkivad tunded ja keerulised peresuhted. Ükski perekond ei ole päris täiuslik ja seda ei ole kohe kindlasti peategelaste perekonnad. Omad luukered leiduvad aga ka pealtnäha ideaalsetes kodudes. Kuid ka kõige raskemale olukorrale leidub lõpuks lahendus ning igast olukorrast on olemas väljapääs. Raamatu lõpuks saavad kõik saladused ja keerulised perekonnasuhted lahendatud. Kuigi raamatus on mitmeid tapetuid ja lugu puudutab ka keerulisi peresuhteid, on tegemist kerge lugemisega.

Head põnevat lugemist kõigile koolinoortele!

***
Ilmunud: Eesti Raamat, 2019
Tõlkinud: Hels Kure


Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.


Brigit Bakhof
Paepealse raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga