Berit Sootak „Viimane Hingelind“

Mirtel on gümnaasiumis käiv tüdruk, kellel juba mitu aastat tagasi diagnoositi vaimuhaigus. Ühel arstivisiidil aga teavitatakse tema vanemaid koha vabanemisest ühes salapärases asutuses ning Mirteli elu muutub täielikult. Kõik, mida ta siiani on uskunud ja arvanud, kaotab tähenduse ning alguse saab hoopis teistsugune elu.

Hoogsas stiilis kirjutatud noorteromaan, mille peategelane oma julguse ja arutleva meele poolest võib nii mõnegi noore lugeja kangelaseks saada. Mirtel ei karda väljendada oma mõtteid ning tundeid. Ta on truu oma sõpradele ja soovib mõista, mis temaga toimub. Raamatust ei puudu ka armastuslugu ning sügav sõprus.

Romaan tugineb eesti rahvapärimusele, mistõttu on lugu eriti armas. Mitmed tegelased tulevad kindlasti tuttavad ette juba lapsepõlves või algklassides räägitud õuduslugudest või rahvajuttudest. Rahvapärimuse motiivid on huvitavalt põimitud tänapäeva maailmaga.

Loodetavasti nii mõnigi noor lugeja soovib uurida veelgi rohkem Eesti rahvajuttude ja ‑pärimuste kohta, kui on läbi lugenud antud teose.

***
Ilmunud: Raudhammas 2019

Leia raamat e-kataloogist ESTER.



Maria-Kristiina Pert
Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga