Joel Chandler Harris „Onu Remuse jutte“

Selles raamatus saad kaasa elada Jänku-onu, Rebase-onu, Opossumi-onu, Mägra-ema ja teiste loomade vahvatele seiklustele. Koos metsas elades tuleb loomadel ette nii naljakaid kui nukraid tegemisi. Mõnikord õnnestub kavalal Jänku-onul oma naabreid tüssata, teinekord võetakse tal endal kõrvad pihku.

Onu Remuse jutud on lummanud lapsi juba 140 aastat. Neid kuulates on üles kasvanud väga paljud lapsed üle terve maailma, sest Ameerika lõunaosariikide mustanahaliste  rahvajuttudest ainet saanud loomalood on tõlgitud rohkem kui neljakümnesse erinevasse keelde. Mitmed tuntud kirjanikud on meenutanud, kuidas nad Onu Remuse jutte kuulates uinusid, mitmed on neist lugudest meelde jäänut kasutanud hiljem oma loomingus. Tuttavad on need lood kindlasti ka Su vanematele.

Aga kes see Onu Remus siis oli? Küsi oma vanematelt või vanaemalt-vanaisalt, kas nemad teavad. Ja kui juhtub, et nad ei oska Sulle täpselt vastata, uurige üheskoos välja!

***


Leia raamat e-kataloogist ESTER raamatuna või audioraamatuna.
Loe e-raamatukogus ELLU.Ingrid Lestsepp
Kalamaja raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga