Matt Haig “Poiss nimega Jõulud”

Nikolas on 11aastane poiss, kellele ei ole elu palju andnud. Ta elab peale ema surma üksi koos puuraidurist isaga kehvades oludes. Elus ainult kaks kinki saanud poiss, aga usub headusse ja päkapikkudesse. Ühel päeval kutsutakse isa üht tööülesannet täitma, mis viib ta kaugele põhja. Tegemist on ekspeditsiooniga leida Päkapikumaa ning lubatud rahaline tasu on seejuures kõike muud kui väike.

Poiss jääb üksi koos kurja tädiga, kelles ei ole kübetki inimlikkust ega headust. Kui isa kolme kuu pärast ikka veel tagasi ei ole, otsustab Nikolas teda otsima minna. Teekond põhjapoolusele on aga ohtlik. Sellest algab seiklus, mis on täis ohtusid, päkapikke, kes ei ole üldse sellised nagu isa talle oli kunagi jutustanud, lendavaid põhjapõtru ning salapära ühe päkapikulapse kadumise suhtes.

Kohtutakse trolliga ja tõehaldjaga, kellele meeldib päid plahvatama panna … Mis täpselt toimus Päkapikumaal, kes röövis väikese päkapikupoisi ning kuidas on sellega seotud Nikolase isa? Selle kõigega peab poiss tegelema ja uskuma… Uskuma imedesse ning võimatusse…

Raamatu põhjal on valmimas film, millesse on kaasatud teiste hulgas ka näiteks tuntud näitleja Maggie Smith. 

Loe ka teisi sama autori ingliskeelseid raamatuid OverDrive´is; “The girl, who saved Christmas” ja “Father Christmas and me”.

***
Ilmunud: Gallus, 2019
Pildid joonistanud Chris Mould

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe e-raamatukogus ELLU.


Helen Reiser
Kalamaja raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga