Silvi Väljal “Jussikese seitse sõpra”

“Jussikese seitse sõpra” on tore lasteraamat, mille esmatrükk avaldati 1966. aastal. Raamatu autoriks on kirjanik ja raamatukunstnik Silvi Väljal ning teos on ka illustreeritud tema enda poolt.

Raamat räägib väikesest poisist Jussikesest, kellele väga meeldib pühapäev. Siis ei pea ju üldse mingit tööd tegema ja võib kogu päeva mängida! Jussike tahaks, et iga päev oleks pühapäev. Miks nii ei saa? Poisike asub teele, et leida üles pühapäev ja paluda, et see iga päev tema juures oleks. Oma teekonnal aga kohtub ta ka kõigi teiste nädalapäevadega ja saab aru, mispärast ka need on vajalikud.

“Jussikese seitse sõpra” on lihtne trükitähtedes lugemine, mis sobib ühtviisi nii koolieelikule ka kui algklassilapsele. Seda on hea kasutada näiteks lapsele nädalapäevade selgeks õpetamiseks, aga miks mitte lugeda seda ka lihtsalt vahva muinasjutuna.

Raamatut on tõlgitud araabia, bengali, fääri, hispaania, inglise, lao, leedu, marathi, saksa, singali, slovaki, soome, telugu, tšehhi, ukraina, ungari ja vene keelde.

1967. aastal tehti raamatu ainetel Tallinnfilmis ka samanimeline multifilm, mille režissööriks on Heino Pars.

***
Ilmunud: Avita, 1999
Illustreerija: Silvi Väljal

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga