Caleb Krisp „Ainult mitte Ivy Pocket“

Teate küll neid raamatuid, mis räägivad kütkestavatest, särava mõistuse ja ettenägelikkuse ning lummava loomupärase sarmi ja taktitundelisusega õnnistatud peateategelastest, kes lahendavad kõik ette tulnud müsteeriumid justkui võluväel. See ei ole selline raamat!

Peategelane Ivy Pocket on 12-aastane plikanähvits, kes ülejäänud maailmale seletamatutel põhjustel omab enesest ülihead arvamust. Kahjuks ei hinda perekonnad, kus Ivy teenijannana töötab neiut sugugi samaväärselt ja üritavad temast üksteise järel lahti saada. Pärast viimase tööandja meeleheitlikku põgenemist leiab Ivy end ihuüksinda ja rahatult Pariisis.

Kuid saatusel on Ivyga omad plaanid!  Salapärane hertsoginna Trinity lubab Ivyle kuninglikku tasu, kui tütarlaps (loe: plikanähvits) toimetab Inglismaale väärtusliku Kellateemandi ja paneb selle sünnipäevapeol kõigi külaliste ees kaela Butterfieldide suguvõsa pärijannale.

Aga teemant toob endaga kaasa hämarad saladused. Nii tuleb meie talumatult otsekohesel kangelannal nende jälile jõudmisel rinda pista salakavalate kummitavate hertsoginnade, müstikahuviliste koduõpetajate, salapäraste teemandiröövlite ning kõrkide või ujedate aadlikega. Ja see on alles algus!

“Ainult mitte Ivy Pocket” on põnev kuid lustlik, hoogsa tegevustikuga, meisterliku väljenduslaadiga raamat. Või kui kasutada Ivy Pocketi enda sõnu: “Kohtutav raamat! Täis tumedatesse saladustesse takerdunud hingetuid näitsikuid ja kättemaksuihast haaratud jubedaid kurikaelu. Lühidalt – mulle meeldis väga!”

Mul on hea meel, et sellel raamatul on ka kaks järge: „Peatage Ivy Pocket“ ja „Tooge mulle Ivy Pocketi pea

***
Ilmunud: Varrak, 2017
Pildid joonistanud Barbara Cantini

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Kõik kolm raamatut on olemas ka meie e-raamatukogus ELLU.Ingrid Lestsepp
Kalamaja raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga