Mira Lobe “Vanaema õunapuu otsas”

Andi on väike poiss, kes tunneb ennast väga nukralt, sest tal ei ole vanaema. Kõigil ta sõpradel on vanaemad, mõnel koguni kaks, aga temal pole ühtegi. Päevast päeva kuuleb Andi sõpradelt, kuidas vanaemad viivad neid karusselliga sõitma ja koovad neile tutimütse, ühe sõbra vanaema elab koguni Ameerikas ja toob külla tulles kaasa kohvritäie kingitusi.

Andi mõlemad vanaemad on paraku surnud – üks juba siis, kui tema isa veel väike oli ning teine veidi enne tema sündi. Nii ei jää poisil muud üle kui endale vanaema ise välja mõelda.

Ja ennäe – ühel päeval istubki vanaema aias sellesama õunapuu otsas, kus Andi armastab ronida. Äsjaleitud vanaema on nooruslik ja seiklushimuline. Üheskoos lähevad nad otsekohe lõbustusparki, sõidavad sportautoga ja püüavad preerias lassoga hobuseid. Siis aga kolib Andi naabrusesse üks tore vanatädi – ka just nagu vanaema…

“Vanaema õunapuu otsas” on tore ja südamlik lasteraamat soovidest ja igatsustest ning sellest, mismoodi kõige ootamatumal viisil võivad unistused teoks saada.

1977. aastal valmis Eesti Televisioonis ka samanimeline lastelavastus, kus vanaema osa mängis Salme Reek.

Raamat on võitnud Austria riikliku lastekirjanduse auhinna ja Viini linna lasteraamatuahinna.

***
Ilmunud: Eesti Raamat, 1973 ja Avita, 2008
Tõlkija: Dagmar Normet
Illustreerija: Susi Weigel

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe e-raamatukogus ELLU.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga