Thor Peterson „Me kasvasime Maal“

Raamatu peategelased on kolm last, kelle silmade läbi lugu jutustatakse. Ustus, Heldin ja Valev ei tea peaaegu midagi või teavad vähesel määral oma perekonna minevikust ja maailmasid siduvast väest. Eesti keeles nimetatakse neid nõidadeks. Nõiad suudavad tajuda haldjaradu ja liikuda ühest maailmast teise. Lapsed peavad koos emaga (ja teistega, kes neile abiks on) reisima teise ilma, seekord siis Nündi. Seni peitis perekond end kaheksa aastat Maal Tallinna linnas. Enam ei ole seal ohutu elada. Lapsed on kuulnud emalt, et nad on põgenikud ning nende isa sai sõjas surma. Neile on praegu abiks olnud salapärane meesterahvas nimega Tume, kes suudab maailmade vahel teed leida. Tume oli laste isaga sõber ning vandus enne surma sõbrale, et ta kaitseb tema perekonda. Heldin ja ta noorem vend Ustus aga tunnevad, et täiskasvanud jätavad neile midagi tähtsat rääkimata.

Ustus, Heldin ja Valev hakkavad ümberasumise ajal arendama oma võimed. Väge on võimalik tunnetada. Selle tunneb ära vastupanu järgi sa kas õpid seda kontrollima või jääd ühte ilma lõksu. Igaüks ei suuda teed leida ja osadel ei ole isegi võimeid. Kaoses on raske teed leida, sellepärast tuleb minna läbi eri ilmade, kasutades mitmeid transpordivahendeid. Ilmasid pidavat olema lõpmatu arv, aga keegi seda täpselt ei tea.

Kõige tähtsam on jääda märkamatuks. Kui liiga palju tähelepanu enda peale tõmmata, on kõigi nende elud ohus.

Raamat on põnev ning täis seiklusi nii noortele kui täiskasvanutele. Thor Peterson on pseudonüüm: autor on kirjutanud teise nime alt, et vältida võrdlust tema poolt varem avaldatud teostega.

***
Ilmunud: Fantaasia, 2019

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Birgit Kirsipuu
Sääse raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga