Kertu Sillaste „Kõige ilusam seelik“

Vanasti oli laste elu hoopis teistsugune, kui praeguste laste oma. Väikesed tüdrukud näiteks hakkasid varakult kuduma, nõeluma, tikkima. Ja talved, talved olid pikad … nii et muudkui unistasid soojast päikesepaistest ja lilledest … Ja sellisest kombinatsioonist võib imelisi asju sündida! Nii tikkis Läänemaa tüdruk Marie Mustkivi kõik oma suveunistused tekkidele. Ja millised imelised värvid, mustrid ja pildid ta oskas valmis tikkida! Varsti oli Marie oma imelise kunsti ja käsitöö poolest kuulus ja tema tekke muudkui telliti, et kaunistada ja ehtida kodusid ning panna saani ikka kauneim tekk.

Siis tuli aga Mariele mõte tikkida oma õele seelik, hästi lilleline, nagu ta tekidki. Sellest sai maailma kõige ilusam seelik. Kõik teisedki ihkasid endale sellist imekena seelikut ja nii hakkasid teisedki tüdrukud lõnga värvima, kangast kuduma ja värvilisi lilli tikkima. Iga seelik sai muidugi natuke isesugune – kes tikkis rohkem sireleid, kes kibuvitsa, kes muid lilli. Kuid ei kulunudki teab kui kaua aega, kui kõigil piigadel olid seljas maailma ilusaimad seelikud!

Raamat valiti ka 2019. aastal ilmunud 25 kauneima raamatu hulka.

***
Ilmunud: Koolibri, 2019

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Sille Ross
Pääsküla raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga