Kate DiCamillo “Edward Tulane´i imetabane teekond”

Edward on portselanjänes. Tal on portselanist käed, jalad, käpad, pea ja kere. Tema keha on kokku pandud nii, et jäsemeid saab liigutada. Edward arvab endast väga hästi, ta usub isegi, et on erakordne ja suhtub teda ümbritsevasse maailma põlgusega. Ta on kümneaastase Abilene’i oma ja tüdruk armastab teda väga. Ta peab mänguasja elusaks ja kohtleb teda nagu endaga võrdset. Aga Edward ei tunne midagi. Ka ei huvita teda, mida inimestel öelda on. Abilene’i vanemad ei meeldi jänesele samuti, sest nad suhtuvad temasse üleolevalt.

Aga ühel päeval, kui Abilene oma vanematega laevareisile läheb ja loomulikult ka Edwardi kaasa võtab, muutub kõik. Portselanjänes kukub üle parda ookeani ja vajub põhja. Tüdruku jaoks on tema palavalt armastatud mänguasi jäädavalt kadunud.

Edwardi jaoks algab sellest hetkest täiesti uus teekond täis ootamatusi ja seiklusi. Vaikselt hakkab portselanjänes avastama erinevaid tundeid ja emotsioone, mis võivad olla nii rõõmsad kui kurvad, aga ka hirmutavad. Ta saab teada, mis on igatsus. Kõik see on tema jaoks midagi täiesti uut. Kogu tema endine maailm hakkab tasapisi muutuma. Kas ta aga leiab kunagi tagasitee oma armsa Abilene’i juurde?

Väga liigutav, kaasakiskuv ja õpetlik lugu, mis on kirjutatud laste jaoks lihtsas mõistetavas stiilis  ja suure empaatiaga.

Ameerika kirjaniku Kate DiCamillo raamatutest on eesti keeles varem ilmunud neli: „Lugu hiirest nimega Desperaux“ (2006), „Tiiger virgub“ (2008), „Kõik Winn-Dixie pärast“ (2008) ja „Mustkunstniku elevant“ (2012).

***
Ilmunud: Ersen, 2019
Tõlkinud: Hels Kure

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Jana Must
Nurmenuku raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga