Ilmar Tomusk “Kes tahab saada kummituseks?”

Kas igaühel meist on tõesti võimalik kummituseks saada? Mismoodi? Kui sul tekib ka soov kummitamisest rohkem teada saada või soovid lihtsalt lugeda mõnd vahvat ja põnevat raamatut, soovitan Ilmar Tomuski “Kes tahab saada kummituseks?”

Lugu saab alguse, kui Peetri koju tuuakse uus poola dušikabiin, mida isa ja Peeter koos asuvad kokku panema. Kuna kokkupanemisõpetus on ainult poolakeelne, millest ei isa ega Peetergi midagi aru ei saa, jääbki neile alguses teadmata, et tegemist on erilise ja imelise dušikabiiniga. Lõpuks saab isa dušikabiini kokkupanemisega siiski hakkama. Kogu pere asub uue dušikabiini mõnusid proovima, kuid siis selgub midagi täiesti kummalist. Nimelt satuvad nii isa, Peeter kui ka ema ühtäkki dušikabiini alla. Kuidas see küll võimalik oli? Kellega nad seal kohtusid? Mis kummalised olukorrad ja seiklused ja kummitamised siis toimuma hakkasid? Kas isa, ema ja Peeter polegi täiesti tavalised inimesed? Kes nad siis on? Kõike seda saad teada, kui raamatut edasi loed.

Iseloomulikult kõigile I. Tomuski lasteraamatutele, on käesolev raamat põnev, humoorikas, fantaasiarikas ning heatahtlik. Samas ka õpetlik. Kuigi Peetri pere sai fortuuna tahtel imelise kummitusega dušikabiini, mida on maailmas vaid iga miljones, on siiski igaühel soovi korral võimalus hakata kummituseks.

Raamatu tegelastel on igatahes kindel plaan paigas: “Me peame aegsasti välja uurima, kes meie läheduses on haige või vana või üksik ja kellel on abi vaja. Ja kui oleme selle välja uurinud, siis teeme plaani, kuidas me asjad korda kummitame”.

Raamatut täiendavad Priit Rea kõnekad ja soojad illustratsioonid.

***
Ilmunud: Tammerraamat, 2020
Illustreerinud: Priit Rea

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Kersti Jürimaa
Männiku raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga