Anders Sparring, Per Gustavsson “Perekond Pikknäpp ja kuldteemant”

Palun saa tuttavaks Pikknäppude perega: isa Suller, ema Piia, poeg Aksel ja väike õde Aali (tegelikult on tema pärisnimi Kriminaali). Pikknäppude pere suurim rõõm on pidevalt näpata kõike. Isegi teineteise sokke ei suudeta puutumata jätta. Varastamine on pea kõigil pereliikmetel lausa veres. Ainult Aksli (pere vanima lapse) arvates on teistelt näppamine vale ning tagatipuks on tema see, kes alati tõe välja lobiseb.

Kui ema Piia ja isa Suller loevad naabrionult „laenatud“ ajalehest näitusele välja pandud kuldteemanti kohta, siis on selgemast selgem, et nende näpud kohe jälle sügelema hakkavad. Väikesed vigurvändad jäetakse üksi koju ning põrutatakse suurde linna “silmadega näitust vaatama” (nagu nad Akslile lubasid). Mida lapsed üksi kodus tegema hakkavad, keda nad külastavad, kes armub ning kas vanematel läheb suurrööv libedalt või mitte? Selle kõige kohta saate ise raamatust lugeda. 

Perekond Pikknäpu seikluste sarjast on hetkel eesti keelde tõlgitud veel üks raamat – “Perekond Pikknäpp ja sünnipäevamürgel”. 

***
Ilmunud: Egmont Estonia, 2020
Illustreerinud: Per Gustavsson
Tõlkinud: Kadi-Riin Haasma

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Helen Reiser
Kalamaja raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga