Eoin Colfer „Artemis Fowl“

Artemis Fowl II on 12-aastane poiss, kellel on olemas kõik vajalikud vahendid ja isikuomadused, et olla kriminaalne imelaps. Ta on töökas, motiveeritud ja geniaalne. Artemisel on tähtis eesmärk: ta tahab taastada oma perekonna maine ja rikkuse.

Tema isal, Artemis Fowl I, ei läinud just hästi Venemaaga kaubanduslepete sõlmimine. Perekonnale kuuluv laev Fowl Star lasti õhku samal ajal kui Artemise isa oli pardal (koos 250 000 purgi Coca Colaga, seega võite ette kujutada plahvatuse hävitustööd). Põlvkondade jooksul kogutud raha kaotati halva otsuse ja investeeringu tõttu. Artemis ja tema ema Angeline ei ole suutnud üle saada kahe aasta tagusest juhtumist. Artemise isa ei suudetud leida, mistõttu aasta möödudes kuulutati ta ametlikult surnuks. Sellest ajast saati on Artemis haudunud salajast plaani.

Poissi abistab perekond Butlerid, kes on ammusest ajast olnud neile ustavad (kopsakas sissetulek ning boonusena kindlustatud pensionipõlv on üks põhjustest). Artemis hakkas uurima vanu raamatuid ja ürikuid, leides igast riigist asitõendeid haldjate olemasolust. Haldjatel pidavat olema palju kulda. Artemis kavatseb röövida ühe haldja ning nõuda lunaraha. Ta ei arvesta ainult sellega, et haldjad võivad vastu hakata.

Kas Artemis saavutab oma eesmärgi või päästab Maa peal valla liikidevahelise sõja?

„Artemis Fowl“ on kaheksast raamatust koosnev sari, millest eesti keelde on tõlgitud vaid esimene raamat.

***
Ilmunud: Hotger, 2003
Tõlkinud: Bibi Raid

Leia raamat e-katalogist ESTER.


Birgit Kirsipuu
Sääse raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga