Ingrid Loddes „Nõiutud kompass“

Sandra ja ta vanem vend Jasper otsustavad ühel palaval suvepäeval minna surnud vanaonu Imoti mahajäetud majja, kus pidi kummitama. Lapsed leiavad majast metshaldjas Sume, kelle vanaonu oli sinna nõiasõnadega vangistanud. Haldjas palub laste abi oma armsama Arbo otsimisel. Teenäitajaks nõiduslik kompass, kohtuvad lapsed oma otsinguil väga kummaliste tegelastega, teiste hulgas maduinimese, vigastatud kotka ja hirmsa älvekoletisega. Käiakse veel Muruveesia linnas ja kohtutakse Mülkavälja valitsejaga. Enne õnnelikku lõppu jõutakse seigelda väga kummalistes kohtades ja läbi teha palju põnevaid seikluseid.

„Gerhardi segast pilku nähes mõistsime, et tema peas on selle plahvatusega midagi väga segi läinud. Ootasime, kuni Gerhard oli niipalju toibunud, et suutis püsti seista ja väljusime hoonest, sest mürgist auru oli natukene ruumidesse sattunud ja see hakkas meie enesetundele halvasti mõjuma. Otsustasime, et valmistame rahva enne Gerhardi väljumist ette, et vältida asjatut paanikat.“ (lk 104)

Sellest raamatust leiab nii palju huvitavaid ja uskumatuid tegelasi, et lugema peab pingsalt, tähelepanu kaotamata, muidu lähevad tegelased segamini. Lugemise teevad veelgi lõbusamaks tõeliselt vahvad tontlikud illustratsioonid.

***
Ilmunud: Tammerraamat, 2020
Illustreerinud: Villu Tammer

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Anne Liivak
Tondi raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga