Kadri Kiho „Auklik päev“

Mõnel päeval tundub, nagu oleks kogu maailm aukudest tehtud. Nii juhtus Karl Joonasega, kes hommikul ärgates avastas, et ta sokis on auk. Aga see oli alles algus. Kust küll võib auke leida! Millised augud on head ja millised halvad? Millised augud on olemas ainult jutu järgi, millised päriselt? Kuidas maitseb sõõrikuauk? Milliste aukudega Karl Joonas veel selle päeva jooksul kokku puutus, saad teada, kui selle raamatu läbi loed.

„Vanaema juurde jõudes olid meil Villemiga kõhud väga tühjad. Istusime kohe sööma ja jälgisime samal ajal põnevusega onu Meelist. Ema nimelt oli lubanud talle augu pähe rääkida ja mina tahtsin väga näha, kuidas see käib. Oleks ju nii naljakas olnud, kui onu Meelisele oleks pealaele näiteks nabaauk tekkinud.“ (lk.5)

„Suu on ka üks suur auk. Sinna saab palju asju sisse panna. Päris taga suu lõpus on veel üks pime auk. See on kurguauk.“ (lk.11)

Väga omanäolise kujundusega pildiraamat. Kui algul võib tunduda, et tegemist on lihtsalt  pildiraamatuga, siis lugema asudes leiab raamatust vahvat, nutikat, lõbusat teksti kõigile. Palju rõõmsaid pilte ja mitte just palju teksti on vaimukalt kokku põimitud.

***
Ilmunud: Päike ja Pilv, 2019
Illustreerinud: Mirjam Siim

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Anne Liivak
Tondi raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga