Leelo Tungal “Kristiina, see keskmine”

“Kristiina, see keskmine” räägib 6-aastasest Kristiinast ja tema perest – emast-isast, vanemast õest Helenist ja beebieas õest Imbist. Raamat ilmus esmakordselt 1989. aastal ja seega ongi see lugu just selle ajastu laste eluolust. Näeme, et põhilised laste elus olevad asjad ja mured on ikka samad, mis tänapäevalgi – õdede omavahelised suhted, armukadedus noorema vastu, koera võtmine, esimesse klassi minek, suvi maal vanavanemate juures… Kindlasti on aga lastel huvitav lugeda ajast, kus polnud veel arvuteid ega mobiiltelefone ja tõdeda, et ka tolle aja lastel oli väga vahva lapsepõlv! Nood lapsed leidsid nii palju tegemist ilma igasuguste ekraanidetagi.

Ajastu hõng on tuntav ja sellepärast on seda raamatut kindlasti väga huvitav lugeda (kas ise või siis oma lastele ette) ka neil lapsevanematel, kes ise 80-ndatel aastatel on sündinud ja lapsed olnud. Näiteks meenutada, kuidas lapsed tollal üksteisele salmikutesse kirjutasid! Ja kuidas vana-aasta õhtul Kremli kellade helinat kuulati.

Lood on mõnusalt humoorikad ja samas hästi elulised nagu Leelo Tungla lasteraamatutes ikka.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2020
Illustreerinud: Kirke Kangro

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga