Heli Künnapas „Lõpupidu“

Raamatu peategelane on abiturient Raili, kes elab Oodveres, mis tundub talle kõige mõttetum koht üldse. Railile meeldib väga sporti teha ja õnneks ümbritsevad teda sõbrannad. Kooliaasta alguses selgub, et nii tema kui ka paralleelklassi on lisandunud uus poiss. Mis saab edasi? Kas need poisid on kuidagi omavahel seotud? Saavad nendest Railile midagi enamat, kui lihtsalt sõbrad?

Raamat on hea tempoga ja lihtne lugeda. Noored elavad raamatus tavapärast noorte inimeste elu – kool, suhted, armumised, kadedus, valetamine, pidutsemine, alkohol, kaklemine jne. Autor on loo sisse põiminud olulised teemad nagu tähtsad valikud elus, sõprus, ausus, õppimine, sport, tervislikud eluviisid. Samas on aru saada, et oluline on toetav pere ning noortest aru saamine, mis tihtipeale kipub täiskasvanutel ununema. Loo lõpp on suhteliselt ootamatu ja nii kurb kui rõõmus üheaegselt.

***
Ilmunud: Heli Kirjastus OÜ, 2018

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.


Kerlika Käsper
Nõmme raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga