Mika Keränen „Fantoomrattur“

Raamatu peategelane on tüdruk nimega Mari ja tema prantsuse buldog Mati. Lugu algab nördimust tekitava juhtumiga: mingi kiivril seikluskaamerat kandev rattur röövib Mari emalt Tähtvere pargis kalli käekoti. Mari kuulub sõpruskonda, kes end omavahel kutsub salaselts Rampsuks, nii teeb Mari isa ettepaneku, et nad võiks oma kambaga röövi uurima hakata. Salaseltsi kuuluvad veel rattur Sadu, moeblogija Reilika ning korvpalli harrastavad vennad Olav ja Anton.

Rulapargis, kust kamp esimesena varas-ratturit otsima hakkab, põrkub Sadu Raivoga, kes kutsub tüdruku mägiratturite „duellile”. Sadu, kes peab end kõvaks sõitjaks, nõustubki tingimustega, lootuses hankida sel moel infot, kellel kohalikest ratturitest võiks olla seikluskaamera. Sadu võidab võistluse ja saabki teada, et just Raivol endal on taoline salvestav vidin kiivri küljes. Ootamatult nad aga sõbrunevad, kuna selgub, et neil on paljugi ühist.

Pärast mõningat uurimist selgub, et rattur mustas on röövinud paljusid Tartu linna elanikke, keskendudes just disainerkottidele ja kõikide ohvrite kirjeldus vargast langeb kokku. Mari jõuab järeldusele, et tegemist peab olema fantoomratturiga – kuna ta ilmub alati ootamatult ja kaob jäljetult.

„Fantoomrattur“ on salaselts Rampsul juba üheksas kuritöö lahendada. Sari algas 2008. a ilmunud raamatuga „Varastatud oranž jalgratas“ (kordustrükk 2010. a), hiljem on sarja lisandunud pea igal aastal uus lahendamist vajav juhtum.

***
Ilmunud: Keropää, 2017
Illustreerinud: Marj-Liisa Plats

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.


Rena Jaanhold
Tallinna Keskraamatukogu vabatahtlik

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga