Holly Webb „Kadunud kutsikas“

Mis võiks olla maailma parim sünnipäevakink? Aga loomulikult on see elus asi – päris oma koer. Selle raamatu peategelased on tüdruk nimega Ruby ja tema taksikoerakutsikas Toby.

Kui Ruby tädi taksikoeral kutsikad sünnivad, on ta väga põnevil. Tema vanemad teevad talle imetoreda üllatuse – ta saab ühe neist valida endale kingituseks. Rubyle ongi silma jäänud üks imeilus kutsikas, kelle ta Tobyks nimetab.

Rubyle meeldib väga Tobyga mängida, teda jalutusrihmaga käima harjutada ning tüdruk sooviks juba oma koeraga pikemalt jalutama minna – päris jalutuskäigule. Kindlasti oleks see neile mõlemale väga lõbus! Aga metsas käitub Toby ootamatult, nimelt märgates oravat, jookseb ta teda taga ajades minema. Juba ongi kutsikas metsas ära eksinud ja satub ärevusse. Ta püüab minna tuldud teed tagasi, aga parklas ei ole enam tuttavat autot…

Toby on kõigest hoolimata vapper ja hakkaja koerapoiss, kuid mis temast nüüd edasi saab? Kas Ruby ja Toby saavad veel kokku? Või leiab kumbki endale uue sõbra ja uue kodu?

Tegu on südamliku ja toreda raamatuga, mis sobib hästi ettelugemiseks koolieelikutele või lugemiseks algklassiealistele lastele.

Autorilt on eesti keeles ilmunud teisigi põnevaid ja sama südamlikke loomalugusid kassidest ja koertest: „Kodutu kutsikas Harry“ (2018), „Lumes eksinud“ (2018), Ihuüksi jäänud Alfie (2019), „Soovimatu kassipoeg Sini“ (2019), „Tuisus eksinud“ (2019), „Varastatud kutsikas Sam“ (2019), „Plehkupannud kutsikas Nöps“ (2020), „Päästetud kassipoeg“ (2020).

***
Ilmunud: Ersen, 2020
Illustreerinud: Sophy Williams
Tõlkinud: Marge Paal

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Reet Ojasoo
Männi raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga