Helen Käit „Janne ja Joosep 3. Kadunud lapsed“

Raamatu „Janne ja Joosep. Kadunud lapsed“ kangelased jätkavad sarja kolmandas osas oma peadpööritavat seiklust. Janne 13. sünnipäeval juhtub midagi erilist: vahepeal varjusurmas olnud võluraamatusse lisandub uus lehekülg, mis muudab kõikide osaliste saatust. Võluraamatu uus lehekülg käivitab nimelt uue ja pöörase seikluse, kus Janne ja Joosepi oskused pannakse tõsiselt proovile.

Hea võluraamat sisaldab lõpmatul hulgal häid ja väga häid mõtteid, aga sellel on üks konks – võluraamatut saab tõlgendada väga erinevalt. Mida tähendab üks või teine sõna? Miks on asjad just nimelt nii ja mitte naa? Mis on kõikide asjade taga? Mis on päris ja mis on kujutlus? Kas kujutlus võib olla mõnikord rohkem päris kui päris „päris”? Lugeja ees rullub lahti uskumatute seikluste pillerkaar. Janne ja Joosepi seekordne võlumaailmas reisimine viib nad tulisilmsete hiiglaste ning kadunud laste otsingule. Seikluse käigus eksitakse teelt ja leitakse õiged teeotsad. Tõeline seiklus avardab seiklejate maailmapilti. Lugeja muutub koos tegelastega natukene targemaks. Ja lõpuks jõuavad kõik üheskoos tagasi koju.

Helen Käiti „Lohe needuse“ sari on huvitav lugemisvara 9-13 aastastele lastele. Sarjas on ilmunud kolm raamatut. 2018. aastal esietendus Eesti Draamateatris „Lohe needuse“ lugude põhjal valminud lavastus.

***
Ilmunud: Randvelt kirjastus, 2020
Illustreerija: Eike Malva

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.


Mart Usin
Tallinna Keskraamatukogu eestikeelse kirjanduse osakond
laste- ja noorteteeninduse raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga