Mauri Kunnas, Tarja Kunnas „Kõigi aegade kosmoseraamat“

Tere tulemast aastasse 3001! Koerametsa kooli algklasside õpilased on just lõpetanud kosmosekursuse ja valmistuvad minema ekskursioonile kosmosesse. Sõiduks kasutatakse valguse kiirusest veidi aeglasemalt liikuvat koolibussi.  See saab olema enneolematu ja üllatusi täis reis.

Näiteks planeedil Merkuur kohtuvad õpilased uljaspäiste tarakanidest lainelauduritega, kes surfavad Päikese poolt saadetud raadiolainetel. Veenusel sajab väävelhapet, möllab lakkamatu torm ja on tulikuum temperatuur – ligi 500 kraadi. Veel saavad koolilapsed teada, et Marsi on asustanud mägironijad, Jupiterile on koondunud kõik Päikesesüsteemi kunstnikud ning Saturni rõngastel on kogu Päikesesüsteemi lemmikterviserada. Ja see pole kaugeltki kõik. Vahepeal tekib nii mõnelgi õpilastest soov hoopis kuhugi teisele planeedile elama asuda. Kuid tagasi koju jõudnult leitakse, et meie planeet Maa on ikka kõige parem ja ilusam koht. Ta on nagu kalliskivi teiste planeetide seas.

Lisaks lustakale ja põnevale seiklusele, on raamatus põhjalikult ja kaasahaaravalt kirjeldatud kogu Päikesesüsteemi koos kõigi oma planeetide, tähtede, asteroidide, komeetidega. Tõeliselt hariv osa on edasi antud huumorikildudega vürtsitatult, mis teeb teadmiste omandamise lugejale lihtsaks ja huvitavaks. Jutule on suurepäraseks täienduseks autori detailirohked ja lõbusad illustrasioonid.

***
Ilmunud: Ajakirjade Kirjastus, 2015
Illustreerinud: Mauri Kunnas, Tarja Kunnas
Tõlkinud: Einar Ellermaa

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Jana Must
Nurmenuku raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga