Kristi Kangilaski „Kõige õigem“

Ühel kaugel maal elas väga viisakas rahvas. Nad käitusid alati kombekalt ning neid valitses väga heade kommetega kuningas, kes teadis alati, mil moel kõik on kõige õigem. Ühel ilusal päeval otsustas see kuningas sõita oma kuldse lennukiga otsima endale naist – kuningannat, kes oleks kõige õigem.

Reisil kohtas kuningas üpris eriskummaliste inimestega riike. Ühed ei kasutanud raha, teised kõndisid kätel, kolmandad suhtlesid omavahel üksnes lauldes. Jõudes linna, mille elanikud olid kõik sinised, tahtis kuningas neile selgeks teha, kui imelik nende elulaad on. Juhtus aga piinlik õnnetus. Kuningas kukkus ja ta pea jäi ämbrisse kinni.

Tänu targale ning lahkele printsessile kuningas päästeti. Tänutäheks kutsus kuningas printsessi kooki sööma ning jäi sinna riiki elama pikkadeks aastateks. Ta õppis ära sealsed kombed ja tavad ning koju lennates teadis ta, et maailmas on palju rohkem kui ainult üks õige viis elada.

***
Ilmunud: Koolibri, 2020
Illustreerinud: Kristi Kangilaski

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Anu Sepp
Sõle raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga