Markus Saksatamm “Kade lehm ja tige lumehang”

Igal aastal annab Tallinna Keskraamatukogu välja ühe lasteraamatu, mille saavad kingiks kõik Tallinna koolide 1. klasside õpilased. Raamatu autoriteks valitakse ennast tõestanud ja laste poolt armastatud kirjanikud ning illustreerima valitakse noori illustraatoreid, et tõsta rohkem esile Eesti kunstnike tööd.

Markus Saksatamme juttude ja lugude kogumik “Kade lehm ja tige lumehang” on tore lisandus Tallinna Keskraamatukogu välja antud raamatute pagasisse.

Mitmekülgsesse ja lustakasse kogumikku on seekord pistetud vahvaid luuletusi, pettes ka luulekaugeid tibakestki luulet nautima. Lood ise on sõnamängulised, togides ja surkides eesti keelt siit poolt ja sealt poolt ja vaadates, mida kõike võib nendest sõnadest, sünonüümidest ja kõnekäändudest välja võluda.

Katrin Ehrlichi pildid ja kujundus on ilusad ja ägedad. Vahva, et pannakse noor lugeja raamatut igatepidi keerama ja pöörama. Osad pildid on illustreerivad, aga osad hoopis moodustavad tekstiga kauni terviku.

***
Ilmunud: Tallinna Keskraamatukogu, 2020
Illustreerinud: Katrin Ehrlich

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut Lastelehe e-raamaturiiulist.


Mirjam Kaun
Tallinna Keskraamatukogu eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga