Ilmar Tomusk “Footoni seiklused”

Ühel päeval otsustab Aatom, et tema tahab raamatut kirjutada, aga tal ei ole ühtegi ideed, millest ometi võiks see lugu rääkida. Õnneks satub Elektroniga, Aatomi hea sõbraga, kokku põrkuma Footon, kelle elust ja seiklustest raamat rääkima hakkabki. Ja olgugi, et kogu raamat saab valmis kirjutatud ühe päevaga, peab Footoni sünni jaoks rändama sadu tuhandeid aastaid minevikku.

Teos on jagatud mõtteliselt pooleks. Peale iga ilukirjanduslikku lugu on teadmiskirjanduslik peatükk, mis seletab lahti, millised need Footoni seiklused päris maailmas välja näevad ja kuidas lugu faktidele vastab. Õpib nii raadiosageduse kui ka maailma loomise kohta. Usun, et see on hea viis, kuidas meie maailma nähtuseid ja reegleid juba väiksest peale lapsele tuttavamaks teha ning kindlasti teeb see neid ka põnevamaks. Mis saaks olla parem kui õppida keerulisi füüsikalisi mõisteid läbi lustakate seikluste, sealjuures saades paremini aru, kuidas meid ümbritsev maailm üleüldse töötab.

***
Ilmunud: Tammeraamat, 2020
Illustreerinud: Heiki Ernits

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Mirjam Kaun
Tallinna Keskraamatukogu eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga