Astrid Hiisjärv “Vaimar”

“Vaimar” on südamlik ja vahva põnevuslugu umbes 9-12aastastele lastele. Raamat saavutas esimese koha kirjanduskonkursi “Bestseller 2015” lastekirjanduse kategoorias.

Raamat algab nagu kummituslood sageli ikka: üks perekond on otsustanud kolida linnast maale ja otsitakse uut kodu. Nad on käinud vaatamas erinevaid maju, aga lõpuks langetab otsuse 11aastane Karmen. Nimelt on nad oma otsingutel jõudnud majani, mille ühte tuba on tüdruk korduvalt unes näinud. Sellest peab saama tema tuba.

Karmen ja tema noorem vend Silver kohanevad uues kodus hästi, ehkki nad avastavad, et midagi on siin kummalist. Keegi liigutab asju salapäraselt ühest kohast teise, avab uksi, juhtub nii mõndagi imelikku. Tulebki välja, et nende uues kodus tegutseb vaim! Lapsed hakkavad vaimuga suhtlema ning kuna tegemist on poisiga, kelle nimi elus olles oli Aimar, siis kutsuvad lapsed teda Vaimariks. Täiskasvanud Vaimarit ei kuule, näe ega taju, sest nende kaitseinglid ei luba seda. Vaimaril on aga ka suur mure, milles ta palub lastelt abi. Karmen ja Silver tahaksid väga teda aidata, kuid seda teha on keeruline, sest üksi nad sellega hakkama ei saa ning vanemad ei taha sugugi uskuda, et Vaimar üldse olemas on.

Tegemist on küll kummitusjutuga, kuid lugu ei ole kuigi õudne, pigem huvitav, tore ja veidi ka humoorikas. Sobib ka neile, kes muidu kõhedaid lugusid ei armasta või pelgavad lugeda.

Raamatul on ka teine osa: “Kummituseta on igav ehk Vaimar II” (ilmunud 2020).

***
Ilmunud: Pilgrim, 2016
Illustreerija: Anna Ring

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga