Heli Künnapas “Karupoeg Lukase täheraamat”

“Karupoeg Lukase täheraamat” kuulub sarja “Karupoeg Lukase lood”, millest esimesena ilmus “Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks” – südamlik lugu sellest, kuidas igaühe unistused võivad täituda. Väike Lukase-nimeline karupoeg on seitsmeaastane, läheb sügisel esimesse klassi ja ta on oma olemuselt just nagu tavaline selles vanuses laps.

“Karupoeg Lukase täheraamat” keskendub lugema õppimisele. Raamat on trükitähtedes ning iga loo pealkirjaks on üks täht – A-st kuni Ü-ni, kogu tähestiku ulatuses. Lukas soovib lugemise selgeks saada ning siin tuleb talle appi aabits. Aabits kutsub ta endaga kaasa rännakule Tähemaale, kus karuke saaks sõbraks kõigi tähtedega. Aabitsaga üheskoos istutakse bussi ning asutakse teele. Ees ootab palju seiklusi ja raamatu lõpuks ongi Lukasel tähestik selge.

Raamat sobib umbes 5-8aastastele raamatusõpradele. Sellega sobib suurepäraselt kokku ka “Karupoeg Lukase tähevihik”, kus lapsed saavad harjutada ise tähtede kirjutamist.

***
Ilmunud: Heli Kirjastus, 2020
Illustreerinud: Jana Valge

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga