Kathryn Smith “Jänku hommikusöök”

Väike Jänku tõuseb hommikul üles, tuleb kööki ja tunneb, et kõht on väga tühi. Õnneks on köögis Jänkuisa, kes lubab kohe hakata hommikusööki tegema. Aga Väike Jänku peab kõigepealt üles otsima mõned toiduained, mida selle jaoks tarvis läheb. Nüüd saab laps raamatus klappe avada ja jänkule otsimisel appi tulla.

Kui kõik vajalik üles leitud, keksib Väike Jänku aeda. Seal palub Jänkuisa tema abi marjade ülesleidmisel. Jällegi saab laps aidata, otsida marju põõsaste ja puude tagant.

Ühiselt otsitakse ja korjatakse ka mune ning seejärel hakatakse tainast kokku segama. Pärast seda valab Jänkuisa taina pannile ja sealt tõusva lõhna järgi saab Väike Jänku lõpuks aru, mis hommikusöök see on, mida isa valmistama hakkab. Muidugi pannkoogid!

Vahvas papist raamatus leidub kokku 35 klappi, mida lastel on põnev avada. Raamatu viimasel leheküljel on ka üks pannkoogiretsept, mille järgi saab ka endale valmistada samasugust isuäratavat hommikusööki, nagu jänkud raamatus.

***
Ilmunud: Koolibri, 2019
Illustreerinud: Seb Braun
Tõlkinud: Kirke Volmer

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga