Julia Donaldson “Grühvel”

Populaarse inglise lastekirjaniku ja luuletaja Julia Donaldsoni ja saksa illustraatori Axel Scheffleri koostöös on sündinud vahva raamat “Grühvel”, mis pajatab luulevormis õpetliku loo sellest, kuidas kavalusest täbaras olukorras kasu võib olla.

Lugu räägib väikesest hiirest, kes jalutab metsas. Talle tulevad vastu rebane, madu ja öökull, kes kõik tahaks meeleldi teda nahka pista, aga hiireke saab igaühest kavalusega võitu. Nimelt räägib ta neile oma sõbrast Grühvlist, kellega ta parajasti just kohtuma läheb – hambulisest, küüniste ja kihvadega elukast, kes sööb meeleldi nii rebast, madu kui ka öökulli. Kõik pagevad hirmuga ja hiir saab rahulikult teed jätkata. Ta itsitab endamisi, sest on Grühvli ju ise välja mõelnud. Siis aga seisab just selline elukas äkitselt tema ees! Nüüd tuleb jälle kavalus appi võtta, et Grühvel teda ära ei sööks.

Raamatus on imeilusad, detailsed ja värvilised pildid. Seda on nauding vaadata ja lugeda, sest lugu on tore ja armas ning värsid pealegi suurepäraselt ilusasse eesti keelde tõlgitud. Kokku on “Grühvlit” tõlgitud aga juba lausa 72 keelde!

2009. aastal linastus “Grühvli” põhjal ka samanimeline multifilm. 2016. aastal aga ilmus eesti keeles ka raamatu teine osa, “Grühvli poeg“.

***
Ilmunud: Varrak, 2007; Draakon ja Kuu, 2013
Illustreerinud: Alex Scheffler
Tõlkinud: Villu Kangur

Leia raamat e-kataloogist ESTER : 2007 2013


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga