Kadri Hinrikus „Taks ja Dogi“

Tore koeraraamat koerte elust ja sõprusest, vaadatuna koerte silmade läbi. Raamatus on kokku 19 toredat lugu, millest osa on varem ilmunud ka lasteajakirjas Täheke (2019. a detsembrinumbris ja 2020. a veebruari, aprilli, juuni ja juuli-augusti numbris).

Raamatu peategelasteks on Taks ja Dogi, kes on iseloomult erinevad, kuid vaatamata sellele siiski kõige paremad sõbrad. Just nii truud, ustavad ja üksteisega arvestavad nagu ainult koerad oskavad olla. Peale Taksi ja Dogi tuleb juttu erinevatest naabruses elavatest koertest. Igaühel neist on vastavalt tõule oma iseloom ja käitumisharjumused. Nii teeme tutvust Korgiga, kelle suurimaks mureks on naabermaja värvitoon ja Haskiga, kes armastab loomulikult lund ja kelgutamist. Saame teada, kuidas Basset sünnipäeva peab ja mida meeldib teha Labradorile, millisesse seiklusesse satub Hurt ja kuidas koerad koos matkal käisid. Juttu tuleb veel Spanjelist, Krantsist, Bernhardiinist ja paljudest teistest.

Raamatut täiendavad Elina Sildre suurepärased illustratsioonid. Must-valge-punase kombinatsioonis on erinevate koeratõugude ilmed väga täpselt tabatud ning ilmeksimatult äratuntavad.

„Taks ja Dogi“ valiti 2020. a 5 kauneima Eesti lasteraamatu hulka ja pälvis samal aastal ka Hea Lasteraamatu tiitli.

***
Ilmunud: Tammerraamat, 2020
Illustreerinud: Elina Sildre

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Kersti Jürimaa
Männiku raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga