Julia Donaldson “Grühvli poeg”

raamatukaas

“Grühvli poeg” on järg populaarse inglise lastekirjaniku ja luuletaja Julia Donaldsoni ning saksa illustraatori Axel Scheffleri ülipopulaarsele lasteraamatule “Grühvel“. Viimane jutustab hiirekesest, kes kavalusega sai jagu kõigist metsloomadest, kes teda nahka tahtsid pista, ja kavaldas üle koguni hiiglasliku, kihvade ja küünistega eluka nimega Grühvel.

Teises osas, nagu pealkirigi viitab, on tegelaseks Grühvli poeg. See väike pruun ja karvane loom on alles täitsa laps, aga ta tahab olla vapper ja julge. Ta on kuulnud oma isa rääkimas ühest jubedast hiirest ja hoiatamas tollega kohtumise eest. Ühel talvisel õhtul ei tule Grühvlilapsel und ning ta hiilib üksi lumisesse metsa, lootuses leida üles see hiir ja veenduda oma silmaga, kas too on siis tõesti nii hirmus. Ta kohtub rebase, öökulli ja maoga ning lõpuks ka hiire endaga – ja sellel õnnestubki tõepoolest ka Grühvli poeg üle kavaldada!

Just nagu esimeses osas, on ka teises raamatus väga kaunid värvilised pildid ning värsiread on seatud ilusasse eesti keelde.

Raamatut soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus.

***
Ilmunud: Draakon ja Kuu, 2016
Illustreerinud: Alex Scheffler
Tõlkinud: Villu Kangur

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga