Marie Forsel  “Parem kui kaneelisai”

Raamatu peategelased on kaksikud Kaisa ja Kalle. Nad elavad ühes külas väiksel saarel koos ema ja isaga. Ema töötab neil raamatupidajana. Ühel päeval aga ema koondatakse ning ta jääb töötuks. Peres algavad igapäevased mured kui pere sissetulek väheneb. Lapsed hakkavad ka muretsema pere tuleviku pärast ning püüavad leida emale uut tööd. Ema ütleb, et ta ei oska peale raamatupidamise mitte midagi ning sellist tööd on väiksel saarel raske leida. Lapsed soovitasid emal hakata ettevõtjaks, kuid üheskooski ei leita sobilikku tegevusala.

Õnneks ei raiska lapsed aega. Ühe toreda pilliroost meisterdamise käigus tulevad nad äriideele, millega on peagi hõivatud kogu pere ning lisaks mõned sõbradki. Nii saigi emast ettevõtja. Taas on elu põnev ning mured kadunud. 

Raamat tutvustab lastele, kuidas sünnib äriidee ning mida on vaja teha, et valmiks üks tore toode, mida saab müüa – mänguasi.

***
Ilmunud: Forselsten, 2019
Illustreerinud: Hege Runnel

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Piret Jürman
Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga