Aidi Vallik “Roosi ja emme”

Aidi Valliku raamat “Roosi ja emme” on mõnus tänapäevane ja humoorikas lugemine põnnidele ja koolieelikutele.

Roosi on väike tüdruk, kes elab koos oma emmega. Issit ta peaaegu ei mäletagi, sest oli alles pisike tita, kui tema emme ja issi lahku läksid. Nii ei oska ta issist puudust tundagi. Roosi on hakkaja tüdruk ja tal on alati palju tegemist. Nendest tegemistest ongi raamatu lugudes juttu.

Saame lugeda näiteks sellest, kuidas Roosil on kord lasteaiast tulles paha tuju, mis läheb kohe heaks, kui emme kutsub ta helikoptereid mängima. Ühes loos otsustab Roosi vihmaussi pidama hakata, teises juhtub midagi päris hirmutavat – tüdrukuke eksib ära! Ka pelgab tüdruk ukse taha maha istunud joodikut ning lööb ronides oma pea ära. Viimastes lugudes saavad Roosi ja emme omale sõbra, keda tüdruk tema töö tõttu kutsub pitsameheks. Pitsamees on vahva ja sõbralik ning lõpuks saab temast Roosile papa.

“Roosi ja emme” lugudes tunnevad paljud lapsed kindlasti ära enda elu ja olukordi. Kuna raamat on kirja pandud trükitähtedes, sobib see hästi ka iseseisvaks lugemise harjutamiseks.

***
Ilmunud: Lugu-Loo, 2013
Illustreerinud: Ott Vallik

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga