Juija Wieslander “Vares muudkui manitseb”

Mamma Muu on isepäine lehm, kellele meeldib näiteks kiikuda, kelgutada, rattaga sõita ja teha üldse igasuguseid asju, mida lehmad tavaliselt ei tee. Tema sõber Vares heidab talle seda enamasti ette, et Mamma Muu sugugi tavalise lehma kombel käituda ei taha, aga sellegipoolest on nad head sõbrad. Rootsi autori Juija Wieslanderi Mamma Muu sarjas on ilmunud palju raamatuid, näiteks: “Mamma Muu laseb liugu“, “Mamma Muu loeb“, “Mamma Muu koristab“… Need on kõik koolieelikutele ja ka algklassidele sobivad raamatud. Kuid on Mamma Muu raamatuid, mis on mõeldud päris pisikestele ja sobivad hästi esimeseks tutvumiseks selle sarja tegelastega.

“Vares muudkui manitseb” on just niisugune. See on papist kaantega lihtne ning väga kaunite piltidega põnniraamat. Lugu on luulevormis ja pajatabki just sellest, kuidas lehm mingist lehmale tegevusest vaimustub ja vares teda ettevaatusele manitseb. Raamatu teeb eriliseks ilus ja kõlav eesti keel – värsid on tõlkinud Leelo Tungal. “Vaata vares, kuis ma ripun! On ju lahe, eks!” – “Ettevaatust, Mamma Muu – võib katki minna oks!” (lk 1-2).

Kõik Mamma Muu raamatud on illustreerinud kunstnik ja kirjanik Sven Nordqvist, kes on ise kirjutanud ja illustreerinud Eesti laste seas samuti ülipopulaarse Pettsoni ja Finduse sarja.

Raamatut soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus.

***
Ilmunud: Karrup, 2020
Illustreerinud: Sven Nordqvist
Tõlkinud: Leelo Tungal

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga