Ilmar Tomusk “Triinu tomat”

Raamat räägib viieaastasest tüdrukust nimega Triinu. Triinul on ema ja isa, oma tuba ning ta käib lasteaias. Seal on tal ka kaks head sõpra – Liisu ja Oliivia.

Ühel päeval aga kuuleb Triinu midagi põnevat – tomatiseemnetest kasvavad väikesed tomatid! Kohe tahab tüdruk ka päris ise endale tomateid kasvatama hakata. Ta korjab tomatite seest seemneid, isa ostab talle rõdukasti ning kahekesi pannakse kast rõdule püsti, täidetakse mulla ja tomatiseemnetega. Nüüd algab põnev ootusaeg! Triinu käib igal hommikul rõdul uurimas, kas midagi juba mullast paistab. Ei lähegi kaua aega, kui paar väikest tomatitaime juba ninad mullast välja on pistnud! Seda sündmust tähistatakse nii pere kui sõpradega. Varsti ongi juba terve rõdukast pisikesi taimi täis.

Raamatust saame teada, mida tähendab taimede pikeerimine ja väetamine ja miks neid asju on tarvis teha. Triinu tomatitaimed kasvavad üha suuremaks ja varsti ilmuvad nende külge tillukesed rohelised munakesed – tulevased tomatid! Suvel sõidab tüdruk nädalaks maale vanaema juurde ning tagasi jõudes jääb ta täiesti sõnatuks, kui näeb, missuguseks on tema tomatid vahepeal muutunud.

“Triinu tomat” ei ole ainult lugu tomatite kasvatamisest, vaid ka sõprusest ja sõpradest ning pereelust – kõike ikka lõbusalt ja Ilmar Tomuskile omase muhedusega, nalja saab igas peatükis. Raamat sobib hästi lugemiseks põnnidele ja koolieelikutele ning miks mitte ka algklassilastele.

Raamatut soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus.

***
Ilmunud: Tammerraamat, 2017
Illustreerinud: Urmas Nemvalts

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga