Reeli Reinaus “Suusi ja kadunud uni”

Reeli Reinaus on kirjutanud palju toredaid raamatuid noortele ja lastele. “Suusi ja kadunud uni” sobib juba päris väikestele. Peategelane Suusi on nelja-aastane, aga lugu on sisukas ja õpetlik ning võib kindlasti pakkuda huvi ka algklassiealistele lastele.

Kõik algab sellest, et ühel õhtul ei tule Suusil und. Ta tuleb elutuppa ema-isa ja vanema venna juurde, kes keelitavad teda siiski voodisse minema ja soovitavad näiteks lambaid lugeda või lihtsalt rahulikult Une-Matit oodata. Suusi pole aga Une-Matist kunagi kuulnud ja tahab väga teada, kes see selline on. Une-Matist edasi läheb jutt aga igasuguste muude põnevate ja salapäraste tegelaste juurde. Suusi perekond arutleb selle üle, kes on päkapikud, kotionu, kollid, miilits ja vanapagan. Kes neist on päriselt olemas? Mida nad teevad või arvatakse tegevat? Keda tasub karta, keda mitte?

Raamatus on väga põnevad fotolaadsed, detailsed ja natuke müstilised illustratsioonid. Nagu väikeste laste raamatutel ikka, ongi ka siin suur rõhk just piltidel. “Suusi ja kadunud uni” on raamat, mida on põnev nii lugeda kui ka lihtsalt vaadata. Raamatut soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus.

***
Ilmunud: Päike ja Pilv, 2017
Illustreerinud: Marge Nelk

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga