Leelo Tungal “Pulli koera päevik”

Raamat “Pulli koera päevik” ilmus Eesti Ajaloomuuseumi näituse “Koopast kaissu. Koera ja inimese lugu” raames. Näitus tutvustas koerapidamise ajalugu ning seda teeb ka raamat.

Loo jutustajaks on vahva koer Polla, kes räägib lugejale oma elust, perekonnast, lapsepõlvest, sõpradest. Lisaks on igasse peatükki sisse pandud veidi ajalugu: tutvustatakse erinevaid koeratõuge, juttu tuleb ka koerapidamisest üldisemalt, samuti näiteks vaktsiinisüstidest ja mitmesugustest töödest, mida koerad saavad teha. Lapsed saavad teada, kes on lugemiskoer ja kuidas ta saab last aidata. Polla sõbrad arutavad sedagi, kuidas kõlab koera haukumine erinevates keeltes! Aga kes on üldse Pulli koer ja kas on võimalik, et koeri peeti juba 11 000 aastat tagasi? Vastuse sellele leiab raamatust!

“Pulli koera päevik” on väga huvitav ja õpetlik raamat, uusi teadmisi koerte kohta saab siit küll kohe kuhjaga. Jutt ei ole sealjuures mitte kuidagi kuiv ega “õpikulik”, vastupidi, kogu info antakse edasi muhedalt ja ladusalt ning lapsele arusaadaval moel.

Raamatut soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus.

***
Ilmunud: Eesti Ajaloomuuseum, 2021
Illustreerijad: Reet Rea-Smyth, Kaia Rähn

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga