Julia Donaldson “Nõialuud”

raamatukaas

Julia Donaldson on populaarne inglise lastekirjanik, kellel on koostöös saksa illustraatori Axel Scheffleriga sündinud mitmeid vahva raamatuid. Tuntumad neist on “Grühvel” ja selle järg “Grühvli poeg“, mis jutustavad sellest, kuidas väike hiireke endast palju suuremad ja ohtlikumad loomad osavalt üle kavaldab.

Kindlasti tasub J. Donaldsonilt lugeda raamatut “Nõialuud”, mille värsid on tõlkinud Leelo Tungal. “Nõialuud” on lugu sõpruse võlujõust. See räägib nõiast, kes lendab luual ringi koos oma kassiga. Kord aga viib tuul tema mütsi minema ja seda ei õnnestu kuidagi üles leida. Siin tuleb nõiale ja kassile appi koer, kes leiab mütsi ning palub vastutasuks, et ka temal lubataks luua peale tulla. Nii lendavad nad edasi juba kolmekesi. Aga oh häda, järgmisena kaotab nõid oma patsi küljest paela. Selle leiab üles väike lind ning temagi soovib seltskonnaga liituda. Järgmisena kukub võlukepp, ja appi tuleb konn, kes võlukepi laukast välja toob. Ka tema soovib luuale tulla. Nüüd on koorem juba nii raske, et luua vars murdub pooleks! Loomad kukuvad alla, nõid sõidab poolel luual edasi, kuid kohtub kohutava lohega, kes on otsustanud ta nahka pista. Muidugi ei jäta sõbrad nõida hätta!

Põnevat luulevormis lugu ilmestavad Axel Scheffleri imeilusad värvilised pildid. Sobib lugemiseks ja kuulamiseks nii väikestele põnnidele kui ka algklassiealistele lastele. J. Donaldsoni raamatu järgi on loodud südamlik animafilm, mida on näidanud ka ETV, telekanali Lasteekraani kodulehel saab loo põhjal lahendada vahvaid ülesandeid.

***
Ilmunud: Tammerraamat, 2013
Illustreerinud: Alex Scheffler
Tõlkinud: Leelo Tungal

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga