Jenn Bennett „Südame õige kuju“

Ameerika noorsookirjanik Jenn Bennet on õppinud kunsti ja ka selle raamatu kaks peategelast – Beatrix Adams ja Jack Vincent – on kunstihuvilised kooliõpilased. Beatrix tahab saada meditsiiniillustraatoriks ja Jack (tegelikult on ta nimi Jackson) on salapärane tänavakunstnik. Raamat on pühendatud ka Max Brödelile ja tänavakunstnikule varjunimega SHOK-1. Esimene neist oli kuulus saksa meditsiiniillustraator, kes leidis anatoomiast ilu nagu Beatrixki.

Noored kohtuvad esimest korda öösel bussi oodates, kui Beatrix jääb viimasest trammist maha, olles üritanud ülikooli kliinikumi vabatahtlikule kehaannetusprogrammile ligi pääseda, et joonistada lahatud surnukehasid. Kuna San Franciscos võtab ööbuss hilisõhtul linnaliini üle, siis koos bussi oodates tutvutigi ja mõlemad tunnevad, et tahes-tahtmata on raske on teiselt pilku pöörata.

Sellest tutvusest hakkab arenema romantiline armastuslugu, kuid kummalgi neist on omad saladused, mis ilmsiks tulles panevad algava suhte proovile. Aja jooksul saab Beatrix teada, et Jack joonistab salaja graffitit seintele ja mujalegi, tema isa on linnapea ja õde psühhiaatriahaigla patsient. Kuigi Beatrixi soovile öeldakse ülikoolis ära, siis Jacki isa abiga saab ta ikkagi loa käia anatoomiaosakonnas noore naise “Minnie” surnukeha joonistamas. Ühel päeval saab Beatrix salapärase saadetise – kaunilt nikerdatud kunstnikumannekeeni. Saadetise jälgi ajades jõuab ta välja isani. Isaga, kes on lahkunud neist uue naise juurde, on Beatrixil aga keerulised suhted…

Raamat on võitnud mitmeid noorsookirjanduse auhindu, on ladusalt kirjutatud ja põnev nii noortele kui täiskasvanutele.

***
Ilmunud: Heli Kirjastus, 2020
Tõlkinud: Liis Konovalov

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Katrin Antonenko
Võõrkeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga